Luksusta aamiaisjogurttiin: suklaagranola

Viikonloppuisin aamupalaan haluaa panostaa, jos on samanlainen aamiaisen ystävä kuin minä. Kiireettömissä aamuissa on jotain niin ihanaa, että harva asiaa saa yhtä iloiseksi, ja aamupalan ei tulekaan mielestäni olla viikonloppuna samanlainen kuin arkisin. Tänä viikonloppuna nautin aamiaisella ja välipalalla suklaagranolalla höystettyä rahkaa!

Jossakin vaiheessa tein paljon erilaisia granolatyyppisiä myslejä aamupalaa varten, ja granolasta saa halutessaan tosi terveellistä jos käyttää agavesiirappia ja vaikka munanvalkuaista tuomaan sitkoa granolaan. Suklaagranolaa ei kuitenkaan voi kutsua terveelliseksi – sitko tulee hunajasta, ruskeasta sokerista ja sekaan myöhemmin käännellystä tummasta suklaasta. Cashewpähkinät, tumma suklaa ja sitkoisa granola ovat ihan täydellinen yhdistelmä!

Suklaagranola

  • 3 1/2 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl cashewpähkinöitä
  • 1/4 dl ruskeaa sokeria
  • 2 tl juoksevaa hunajaa
  • 2 rkl kookosöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 tl bourbon-vaniljajauhetta
  • 100 g tummaa suklaata

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Yhdistä kulhossa kaikki aineet suklaata lukuun ottamatta. Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille, paista uunin keskitasolla n. 25-30 minuuttia. Puolessa välissä paistoa sekoittele seosta, jotta granola ruskistuu kaikkialta.

Rouhi suklaa karkeasti ja ripottele uunista ostetun granolan päälle. Anna sulaa hetken ja sekoita sitten joukkoon.

Säilytä huoneenlämmössä ja tarjoile esimerkiksi jogurtin ja marjojen kanssa.

Suosittelen kokeilemaan granolaa jogurtin ja marjojen, hedelmien tai hedelmäsoseiden kanssa. Banaani sopii suklaagranolan kanssa täydellisesti!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s