Maailman paras piparitaikina

Lapsena meillä pidettiin piparinleipojaisia yleensä itsenäisyyspäivän nurkilla, hyvissä ajoin ennen joulua. Leivoimme äidin ja siskon kanssa ison satsin pipareita, ja tämä piparitaikina on ollut kauan mummin ja myöhemmin myös äitini käytössä. Olen ottanut mukaani tämän parhaan piparitaikinan ohjeen ja aion myös ehdottomasti jakaa tämän tulevaisuudessa eteenpäin.

Piparitaikinaa voi tehdä monella tavalla, ja tämän ohjeen salaisuus on kahden vaahdon yhdistelmässä: voi-sokeri- ja muna-sokerivaahdossa. Mausteita tulee reilusti, jotta mausteinen maku säilyisi myös paistamisen jälkeen. Keittiöstä leijailee aivan ihana tuoksu, kun ensimmäinen piparisatsi on uunissa. Paistan tällä ohjeella aina ohuita pipareita, jotka ovat ihanan rapsakoita ja aidon makuisia. Uskallan väittää, että tämä on maailman paras pipariohje! Valmistukseen ei mene 10 minuuttia kauempaa, ja taikinan voi tehdä muutamaa päivää ennen paistamista jo jääkaappiin.

Saas nähdä kuinka kauan säilyvät, tuskin jouluun saakka…

6 vastausta artikkeliin “Maailman paras piparitaikina

 1. Oi, kuulostaapa hyvältä! Pitää ehdottomasti kokeilla, kun on vähän eri lailla valmistettava piparitaikina, kuin mitä yleensä olen tehnyt.
  Reseptin aineksista on kuitenkin tainnut tippua se yksi kananmuna pois? 🙂

  Tykkää

 2. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, itse en taas ikinä tee millään muulla ohjeella! Ja kiitoksia tarkkasilmäisyydestä, munakin on nyt listassa. 😀

  Tykkää

 3. Taikina on todella maukas, olen tehnyt jo pari kertaa, mutta niin vaikea kaulita et hermot on riekaleina. En tiedä mitä teen väärin, olen vähentänyt jauhojenkin määrää et jos niin sais helpommin *tottelevan* taikinan, mut turhaan…

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s