Ruusumarengit

Olen löytänyt parhaimman marenkiohjeen, jota aion käyttää tästä lähtien kaiken muotoisten ja kokoisten marenkien tekemiseen. Toissa vuonna tein joululahjaksi suklaisia piparminttumarenkeja tällä samalla ohjeella, tällä kertaa tein suurempikokoisia ruusumarenkeja. Nämä toimivat juhlapöydässä – vaikka joulun jälkkärikakun vieressä – katseenvangitsijoina. Kauniin valkoinen ja kiiltävä marenki on suorastaan ilo silmälle, ja suljetulla tähtityllalla saa marengit ruusun muotoon helposti.

Välillä marenkitaikina saattaa olla liian tiukkaa, jolloin se halkeilee paistuessaan eikä pidä kaunista muotoaan tai kiiltoaan. Monesti olen tehnyt marenkia myös liian löysästä massasta, jolloin pursotus menettää muotonsa. Tällä ohjeella sokeri ja valkuaiset kuumennetaan niin, että sokeri sekoittuu valkuaisten joukkoon, minkä jälkeen massa vasta vatkaan kiiltäväksi marengiksi. Vatkaukseen kannattaa varata muutama minuutti ja kärsivällisyyttä!

Ruusumarengit (18 kpl)

  • 3 kananmunan valkuaista
  • 1 3/4 dl sokeria (150 g)
  • 1/2 tl omenaviinietikkaa

Mittaa metallikulhoon valkuaiset ja sokeri. Kiehauta kattilassa vettä, aseta päälle metallikulho ja anna sokerin sulaa valkuaisten joukkoon, n. parin minuutin ajan. Ota pois kattilan päältä.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri keskenään pehmeäksi vaahdoksi. Lisää omenaviinietikka. Jatkaa vatkaamista usean minuutin ajan kunnes valkuaiset ovat jäähtyneet ja muuttuneet kovaksi, kiiltäväksi ja aivan valkoiseksi vaahdoksi.

Lusikoi vaahto suljetulla tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja pursota ruusuja leivinpaperille parin sentin välein.

Paista 100-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Ota uunista sitten lämpö pois ja anna kuivua uunissa vielä noin tunnin ajan.

Jäähdytä huoneenlämmössä ja säilytä jäähtyneitä marenkeja huoneenlämmössä ilmatiiviisti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s