Verigreippi-cookiet

Noin viikon päästä vietetään ystävänpäivää, ja tällä viikolla blogissa ollaan takuulla vaaleanpunaisissa ja sydämenmuotoisissa tunnelmissa. Viime viikolla postailin tummanpunaisten red velvet -brownieiden ohjeen, ja tällä kertaa vuorossa on makeankirpeitä cookieita. Lähinnä amerikkalainen juhla kun tuo 14.2. tuppaa olemaan, niin ovat leivonnaisenikin todella jenkkityylisiä. Nämä sitkeät, isot verigreippi-cookiet käyvät vaikka jälkkäristä, sen verran kookkaita ja makeita ne ovat. Nyt kun on verigreippi- ja veriappelsiinikausi, haluan käyttää näitä ihanan punaisia sitrushedelmiä mahdollisimman paljon leivonnassa.

Cookeiden taikinassa on verigreipin raastettua kuorta ja päälle tulee verigreipin mehulla maustettu kuorrute – ja tietysti kasa sydänströsseleitä. Verigreipin saa vaihtaa veriappelsiinin, riippuen kumpaa on saatavilla.

Verigreippi-cookiet (10 kpl)

Keksitaikina:
  • 120 g voita
  • 1 1/4 dl sokeria
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 rkl leivinjauhetta
  • 1 tl verigreipin raastettua kuorta
  • 1 muna
Kuorrute:
  • 2 rkl verigreippimehua
  • 3 dl tomusokeria (tarvittaessa lisää)
  • sydänströsseleitä
Ota voi ja muna ajoissa huoneenlämpöön. Vaahdota voi sokerin kanssa kuohkeaksi, noin parin minuutin ajan. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe toisessa kulhossa. Pese verigreippi, raasta sen kuori. Lisää vaahdon joukkoon muna ja verigreipin raastettu kuori, vatkaa hetken vielä kuohkeaksi. Siivilöi jauhot mukaan ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä n. 1 tunnin ajan jääkaapissa. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Ota taikinasta vajaan puolen desin kokoisia paloja, pyöritä palloiksi ja litistä hieman. Asettele leivinpaperille muutaman sentin välein, paista uunin keskitasolla n. 10-12 minuuttia. Keksien ei tulisi saada juurikaan väriä. Anna jäähtyä ritilällä. Valmista kuorrute yhdistämällä aineet kulhossa. Kun olet saanut haluamasi koostumukset, lusikoi kuorrute jäähtyneiden keksien päälle, viimeistele strösseleillä. Säilytä keksejä ilmatiiviisti huoneenlämmössä (n. 1 viikon ajan).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s