Fazerina-juustokakku

Siitä lähtien, kun Fazerin uudet Fazerina Bitesit tulivat kauppaan, olen ollut ihan myyty ja halunnut kehitellä jonkinlaisen leivoksen Fazerinasta. Ensin mielessä olivat appelsiinisuklaiset tryffelibrowniet, mutta sinällään jo raskaan makuinen Fazerina sopisi johonkin kevempään leivonnaiseen. Keveällä tarkoitan koostumusta, en kalorimäärää…

Kehittelin Fazerina-juustokakun, jonka appelsiinin makua korostin käyttämällä luotto-Philadelphian lisäksi appelsiininmakuista tuorejuustoa. Voit toki myös luottaa appelsiininkuoreen – 2 tl appelsiininkuorta taikinaan tuo varmasti riittävästi appelsiinin makua. Fazerina-juustokakku on superhelppo valmistaa, ja vaikeinta on varmasti yrittää olla syömättä Fazerina-paloja.

Fazerina-juustokakku (10 palaa)

Pohja:

  • 175 g Dominokeksejä (1 pötkö)
  • 70 g voita

Täyte:

  • 100 g Fazerinaa (suklaalevynä/patukoina)
  • 4 liivatelehteä
  • 200 g tuorejuustoa (Philadelphia)
  • 200 g appelsiinituorejuustoa
  • 200 g ranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 3 rkl maitoa

Koristeluun:

  • Fazerinaa / tummaa suklaata rouhittuna

Valmista ensin pohja. Murskaa keksit täytteineen hienoksi, sulata voi ja sekoita keskenään.

Pingota 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele päälle keksi-voiseos tasaisesti. Laita kylmään odottamaan.

Sulata Fazerina-palat vesihauteessa tai mikrossa varovaisesti, laita sivuun jäähtymään hieman.

Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Vaahdota kerma kuohkeaksi, lisää siihen huoneenlämpöinen tuorejuusto, ranskankerma ja sokeri. Vatkaa tasaiseksi.

Kääntele hieman jäähtynyt suklaasula joukkoon.

Lämmitä maito kiehuvan kuumaksi mikrossa, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita yksi kerrallaan kuuman nesteen joukkoon, sekoita haarukalla tai vispilällä.

Kaada liivateneste täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.

Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa n. 4 tuntia tai mielellään yön yli. Koristele ennen tarjoamista Fazerina-paloilla ja suklaarouheella.

Edit: Kommenteissa joillakin on ollut ongelmia Fazerina Bitesien sulattamisen kanssa. Ne sulavat tasaiseksi, kun käyttää mikrossa matalaa tehoa ja sekoittelee välillä. Bitesien sijasta voi käyttää aivan yhtä hyvin myös Fazerina-suklaata!

15 thoughts on “Fazerina-juustokakku

  1. Teitkö ihan oikeasti Biteseista? Minä en saanut niistä sulaa mikrossa millään, vain outoa kökkärettä ja yritin sentään kahdella pussilla. Toisen pussin yritin sulattaa varovaisemmin, mutta sekään ei auttanut.

    Tykkää

  2. Voihan sitä toki käyttää myös järkeä ja käyttää vaikka Fazerina-suklaalevyä, joka sulaa helpommin eikä tulla valittamaan kuinka suklaat meni pilalle…..

    Tykkää

  3. Eipä sulanut minullakaan vesihauteessa vaan jäi sellaiseksi tahmeaksi mössöksi. Ratkaisin asian niin että sekoitin siihen suklaamössöön ensin appelsiinituorejuuston plus muut ainekset. Massasta tuli ihan hyvän tuntuista. Vasta huomenna selviää lopullinen maku 🙂 Ehkä seuraavalla kerralla kuitenkin käytän patukoita tai levyä.

    Tykkää

  4. Tein Biteseista, en ole vielä Fazerina-suklaalevystä koittanutkaan. Ihan hyvin suli, sekoittelin pariin kertaan ja todella pienellä teholla lämmittelin!

    Tykkää

  5. Kyllä ohje on testattu nimenomaan Biteseilla, mutta Fazerina-suklaalla lopputulos on aivan samanlainen!

    Tykkää

  6. Bitesit eivät sula aivan niin juoksevaksi kuin sula suklaa, mutta riittää kunhan ne ovat tasaisesti sulaneet ja pystyy sekoittamaan ainesten joukkoon!
    Minulla ei tosiaan ollut Bitesien kanssa mitään probleemaa, mutta voin päivittää ohjeeseen suositukseksi mieluummin suklaalevyn.

    Tykkää

  7. Olen tehnyt suklaakermaa, jossa kerma kiehautetaan ja siihen sulatetaan esim. fazerina-suklaalevy, jonka jälkeen annetaan jäähtyä jääkaappikylmäksi mielellään yön yli -> saattaisi olla sovellettavissa noiden bitesien käyttöön ja tämän kakun tekoon.

    Tykkää

  8. Voiko liivatelehtiä korvata jotenkin? En haluaisi niitä käyttää…. Resepti kuulostaa muuten todella herkulliselta!

    Tykkää

  9. Itse laitoin pussillisen biteseja vesihauteeseen ja sekaan vähän kermaa niin sain sopivan koostumuksen. Jossakin vaiheessa ilmeisesti appelsiinimehu erottui massasta, mutta riittävän kovaa sekoittamalla tuli tasaista.

    Omaan makuuni tästä tuli hieman mautonta, joten lisäsin vielä muutaman ruokalusikallisen tummaa kaakaojauhetta sekä vähän brandya. Noiden muutosten jälkeen oli oikein hyvää 🙂

    Tykkää

Jätä kommentti