Amerikkalainen mustikkapiirakka

Kaupallinen yhteistyö / Myllyn Paras

Arvatkaa mitä, leipurit! Nyt myös mustikkapiirakka saa oman juhlapäivänsä, kun ensimmäistä valtakunnallista mustikkapiirakkapäivää vietetään ensi sunnuntaina 6.8.. Sen kunniaksi koko Suomi tietysti leipoo (ja syö) mustikkapiirakkaa, kuinkas muutenkaan. Jokaisella on oma lemppariversionsa mustikkapiirakasta – oli se sitten mummolan klassikkoresepti, rahkalla tai tuorejuustolla höystetty mehevä piirakka, kannellinen piirakka tai jokin nykyaikaisempi tulkinta klassikosta. Minun pitkäaikaisin lempparimustikkapiirakkani on mökillä  juuri poimituista mustikoista leivottu tuorejuustomustikkapiirakka, joka syödään vielä vähän lämpöisenä.

Mustikkapiirakkapäivän kunniaksi kehittelin oman mustikkapiirakkaohjeeni, jolla osallistun myös Myllyn Paras – reseptikilpailuun. Minun ja monen muun bloggaajan mustikkapiirakkaohjeet on kerätty tälle sivulle, jolla te lukijat voitte äänestää omaa suosikkipiirakkaanne 13.8. asti. Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan 5 kpl Lékuén irtopohjapiirakkavuokia, joilla voit leipoa vaikka oman suosikkipiirakkasi. Yhden palkinnon arvo on n. 30 €. Mitä minä sitten päädyin leipomaan mustikkapiirakkapäivää juhlistaakseni? Minun piirakkani on amerikkalaistyylinen, ja siinä käytetään kahta erilaista Myllyn Paras -piirakkapohjaa mehevän ja runsaan mustikka-persikkatäytteen pohjassa sekä kannessa. Makeaan piirakkakanteen on leikattu söpöjä tähden muotoisia kurkistusreikiä, ja pohjalla on maistuva kauramurutaikina. 

Kotimaiset Myllyn Paras -piirakkapohjat ovat aivan huippu valinta esimerkiksi mökille piirakan tekoon tai kotipakastimeen yllätysvieraita varten. Käyttämäni piirakkapohjat (kauramurotaikina ja makea piirakkataikina) ovat valmiiksi pyöreän muotosia, joten kauliminen on superhelppoa. Laktoosittomia piirakkapohjia, sekä makeita että suolaisia, löytyy melkein kaikkien kauppojen pakastehyllyistä, joten mökilläkään ei tarvitse jäädä ilman piirakkaa kunhan vain pakastin ja tarvittavat täytteet löytyvät.

Mustikkapiirakka Amerikan tyyliin (8 palaa)

Pohja:

 • 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)

Täyte:

 • 5 dl mustikoita (pakaste)
 • 2 persikkaa kuutioituna
 • ½ tl muskottipähkinää
 • ½ tl kanelia
 • 1 dl sokeria
 • 1 rkl vehnäjauhoja
 • 2 rkl perunajauhoja

Kansi:

 • 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)
 • 1 kpl munaa voiteluun

Ota piirakkapohja ja kanteen tuleva piirakkataikina n. tuntia ennen leipomista huoneenlämpöön.

Valmista täyte sekoittamalla aineet keskenään kulhossa.

Kauli kauramurotaikina kevyesti jauhotetulla alustalla hieman 24-senttistä piirakkavuokaa suuremmaksi, painele vuoan pohjalle. Jätä ylimääräinen taikina roikkumaan vuoan reunojen yli.

Kaada täyte pohjan päälle.

Kauli piirakkataikina jauhotetulla alustalla ohueksi, hieman piirakkavuoan halkaisijaa suuremmaksi levyksi. Leikkaa taikinasta pienellä tähtimuotilla tähden muotoisia reunoja. Nosta kansi täytteen päälle, nipistä pohja ja kansi yhteen. Siisti ylimenevä taikina veitsellä ja voitele kansi munalla.

Paista 175-asteisessa uunissa n. 40–50 minuuttia tai kunnes taikinan kansi ja reunat ovat saaneet kullanruskean värin.

Anna jäähtyä ennen leikkaamista ja tarjoile sellaisenaan tai jäätelön kanssa.

Vinkki! Voit säästää leikatut tähdet koristelua varten ja kiinnittää ne kanteen kananmunan avulla.

Käykää äänestämässä täällä minun reseptiäni, mustikkapiirakkaa Amerikan tyyliin!

Instagramin käyttäjille myös tärppi mustikkapiirakkapäivää 6.8. varten! Jos innostutte leipomaan mustikkapiirakkaa, tagatkaa omat versionne hashtagilla #mustikkapiirakkapäivä ja tägäyksellä @myllyn_paras. Olisi mahtavaa päästä ihailemaann myös teidän luomuksianne!

2 vastausta artikkeliin “Amerikkalainen mustikkapiirakka

 1. missä Suomen lippu
  me olemm suomalaisia ja leivomme Suomessa

  jenkit omivat hyvät tuotteet ja tuotot Euroopasta ja maailmalta hävittäen alkuperän ja alkuperämaan

  Tykkää

 2. Suomen lipun voisi laittaa vaikka kaikkiin leipomuksiini – Suomessa on leivottu suomalaisilla raaka-aineilla. 🙂 Lippu on tässä vain koristeena leivoksen jenkkityylistä makumaailmaa korostamassa.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s