Kaksivärinen tulppaanipursotus

Nyt seuraa ohjeistus step-by-step kaksiväriseen tulppaanipursotukseen. Ostin vähän aikaa sitten Confetista kätevän oloisen tulppaanityllan, jolla saa kuorrutteesta suoraan tulppaanin muotoisia koristuksia. Erikoistyllilla saa tehtyä vaikka minkälaisia kukkia terälehti kerrallaan, mutta halusin kokeilla kuinka tämä taikatylla toimii. Tyllia myydään monessa eri paikkaa, joko nimellä tulppaanitylla tai russian tip.

Vielä upeamman tulppaanin saa pienellä lisävaivalla, jos käyttää kahtaa eriväristä kuorrutetta. Tällöin tulppaanin sisuksesta tulee eri värinen kuin terälehdistä, ja väriyhdistelmissä saa käyttää vapaasti mielikuvitusta. Näillä ohjeilla onnistut varmasti, kurkkaa kuvat ja tavallisen voikreemin ohje alempaa!

Tarvitset:

  • tulppaanityllan
  • pursotinpussin
  • palettiveitsen
  • tuorekelmua tai auki leikatun pursotinpussin
  • voikreemiä
  • kahtaa eri geeli-/pastaväriä

Värjää ensin suurin osa voikreemistä yhdellä värillä, esimerkiksi punaisella. Värjää loput toisella, esimerkiksi keltaisella.

Levitä punainen kuorrute palettiveitsellä tuorekelmun tai auki leikatun pursotinpussin päälle suorakulmion muotoiseksi, ohueksi levyksi.

Levitä keskelle keltaista kuorrutetta. Käännä kuorrute rullalle tuorekelmun tai muovipussin avulla niin, että keltainen väri jää rullan keskelle.

Leikkaa rullan toinen pää poikki, aseta rulla pursotinpussiin, jonne on valmiiksi laitettu tulppaanitylla.

Rullaa pursotinpussin pää tiukasti ja pursota tulppaaneja. Pursotus tapahtuu pystysuoraan tasaisella paineella, ja voikreemin pitäisi katketa melko siististi kun lopetat puristamisen. Laita pursotinpussi hetkeksi jääkaappiin, jos voi on liian pehmeää.

Koristele tulppaanipursotuksilla esimerkiksi cupcaket, kääretorttu tai täytekakku.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s