Helpot riisisuklaa-fudgepalat

No nyt on makeaa luvassa! Törmäsin netin syövereissä niin herkulliseen ohjeeseen, etten malttanut olla heti testaamatta. Suklaata, riisimuroja ja fudgea… mikä vastustamaton ja rapsakka yhdistelmä! Chokito on ainakin Australiassa tuttu suklaapatukka, josta tulee näiden suklaaherkkujen makuyhdistelmä, mutta suosittelen patukoiden sijaan leikkaamaan nämä aika pieniksi paloiksi.

Uunia ei tarvitse lämmittää, joten riisisuklaa-fudgepalat valmistuvat vaikka mökin liedellä. Tarvitset vain suklaata (alkuperäisessä ohjeessa on maitosuklaata, minä vannon tumman suklaan nimeen), riisimuroja, kondensoitua maitoa, voita, fariinisokeria, glukoosisiirappia ja valkosuklaata. Myönnetään, glukoosisiirappia ei varmasti löydy automaattisesti kaikkien kaapista, mutta Dansukkerin glukoosisiirappia saa isommista ruokakaupoista, ja glukoosisiirappi on kätevä aine juuri erilaisia fudgeja valmistaessa.

Itse ihastuin näiden riisisuklaa-fudgepalojen makuun ja rakenteeseen täysin! Riisisuklaa on kivan poksuvaa, ja suklaakerrosten välissä oleva fudge on juuri sopivan pehmeää. Herkut säilyvät parhaiten jääkaapissa, josta niitä voi käydä huomaamattomasti napsimassa. Tumma riisisuklaa ja fudge ei ole liian makea yhdistelmä minun makuuni – maitosuklaaversio voi olla aikamoinen sokerihiiren unelma!

Riisisuklaa-fudgepalat (30 kpl)

  • 55 g voita
  • 200 g kondensoitua maitoa (1/2 tölkki)
  • 100 g fariinisokeria (reilu 1 dl)
  • 2 rkl glukoosisiirappia
  • 100 g valkosuklaata
  • 500 g tummaa suklaata
  • 3 dl riisimuroja

Vuoraa leivinpaperilla 20×20-senttinen neliövuoka. Rouhi valkosuklaa pieneksi rouheeksi.

Valmista ensin fudge yhdistämällä kattilassa kondensoitu maito, voi, fariinisokeri ja glukoosisiirappi. Sekoita keskilämmöllä niin kauan, että sokeri on liuennut seokseen.

Sen jälkeen nosta hieman lämpöä ja anna seoksen poreilla hiljalleen n. 5-6 minuuttia samalla hämmentäen. Seos on valmista, kun se on paksuuntunut sen verran että näet kattilan pohjan sekoittaessasi fudgea.

Ota seos pois levyltä ja sekoita siihen valkosuklaa huolellisesti, anna jäähtyä hieman.

Sulata tumma suklaa varovaisesti mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita sulaneeseen suklaaseen riisimurot.

Levitä puolet riisisuklaasta vuoan pohjalle tasaisesti, levitä ja painele päälle fudgekerros. Kaada loput riisisuklaat päälle niin että fudge peittyy.

Anna jäähtyä hetken huoneenlämmössä, sen jälkeen jääkaapissa vähintään tunnin tai mielellään yön yli. Leikkaa paloiksi ja nauti!

Yksi vastaus artikkeliiin “Helpot riisisuklaa-fudgepalat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s