Kuohkea puolukkapannari

Onpa ollut ikävä leipomaan ja reseptejä kirjoittelemaan! Syksy on mennyt tällä lukion opettajalla lähinnä aineita korjatessa ja yo-kokeiden kanssa hääriessä, ja ei ole toivoakaan että olisi ehtinyt leipoa mitään. Eineksiin on jouduttu turvautumaan, myönnetään, joten keittiössä on ollut muutenkin hiljaista.

Jossakin raossa ehdin tehdä pellillisen aivan täydellistä pannukakkua, johon sain upotettua puolukoitakin kätevästi. Puolukkapannarin maun juju on puolukoissa, joten älä jätä niitä pois! Tähän pannariversioon käytetään maidon lisäksi kevyesti vatkattua kuohukermaa, joka antaa pannarille syntisen ihanaa makua ja kuohkean rakenteen.

Aika harvoin tulee tehtyä ihan perinteistä pannukakkua, vaikka se on todella kiitollinen leivonnainen! Pannari säilyy hyvänä jääkaapissa kannellisessa rasiassa useamman päivän ajan, ja pannari on pienen lämmityksen jälkeen ihan yhtä hyvää kuin tuoreenakin.

Puolukkapannari (16 palaa)

  • 4 kpl munaa (M-kokoisia)
  • 3,3 dl kuohukermaa
  • 6 1/2 dl kevytmaitoa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl puolukoita (tuoreita tai pakastettuja)
  • 30 g voita

Ota maito ja munat ajoissa huoneenlämpöön.

Vatkaa kerma kuohkeaksi mutta vielä hieman löysäksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään munat ja maito, vatkaa hetken aikaa joko käsin tai koneella, jotta saat muniin hieman kuohkeutta. Lisää sokeri, suola ja jauhot ja kääntele lopuksi joukkoon myös kermavaahto ja puolukat. Jos käytät pakastepuolukoita, sekoita ne taikinaan vasta juuri ennen kuin kaadat taikinan pellille.

Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Pehmennä voita hieman mikrossa ja levitä se leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille. Kaada pannukakku pellille ja paista uunissa n. 30-40 minuutin ajan tai kunnes pinta on selvästi saanut väriä ja keskustakin on täysin hyytynyt.

Tarjoile joko jäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Tykkäätkö sinä syödä pannarisi hillon vai kermavaahdon kanssa? Puolukkapannarin kanssa suosittelen syömään vaniljajäätelöä. Ota talteen myös toinen pannukakkureseptini täältä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s