Puolukka-vaniljakierrepullat

Poimittiin viime viikonloppuna ihanassa säässä puolukoita, mikä on muuten paljon nopeampaa ja kätevämpää kuin esimerkiksi mustikoiden poimiminen. Puolukoista on jo muutamia reseptejä blogissani, kuten tämä puolukkajuustokakku kinuskikiilteellä sekä kermainen puolukkapannari, mutta puolukkaista pullaohjetta ei vielä löytynyt.

Tämä pullaohje on hieman erilainen kuin perinteinen vaivaamista vaativa, sillä voi ja jauhot nypitään ensin sekaisin ja tämän jälkeen märät aineet lisätään taikinaan. Perusteellista vaivaamista ei vaadita, ja valmiit kierrepullat kohotetaan vain kerran ennen uuniin laittamista. Lopputulos on mehevä, hieman lehtevämpi pulla. Vaniljakreemi ja puolukka sopivat ihanasti mehevän kierrepullan täytteeksi.

Puolukka-vaniljakierrepullat (20 kpl)

Pullataikina:

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 150 g voita
  • 50 g hiivaa
  • 3/4 dl maitoa
  • 2 munaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Täyte:

  • 1 kpl vaniljakreemijauhetta (pussi, Dr. Oetker)
  • 3 dl maitoa
  • 2 1/2 dl puolukoita

Nypi kylmä voi ja jauhot keskenään murumaiseksi. Lisää sokerit.

Murenna ja liota hiiva kylmään nesteeseen ja kaada seos jauhojen joukkoon.

Lisää munat taikinaan yksi kerrallaan ja samalla sekoitellen. Vaivaa taikinasta kiinteä mötti.

Kauli kohottamaton taikina reilusti jauhotetulla leivonta-alustalla suorakulmion muotoiseksi, alle sentin paksuiseksi levyksi.

Sekoita vaniljajauhepussi ja maito yhteen vispilällä. Levitä täyte taikinan päälle ja ripottele päälle puolukoita. Kääri taikina pituussuunnassa rullalle.

Leikkaa rullasta n. 20 kpl pullia, laita ne paperisiin vuokiin ja anna kohota huoneenlämmössä n. tunnin.

Voitele pulleiksi kohonneet kehrät munalla ja paista 225 asteessa 10-12 minuuttia.

3 thoughts on “Puolukka-vaniljakierrepullat

  1. Moikka!
    Luin sun blogia joskus kauan sitten ja leivoin paljon sun inspiroivilla ohjeilla. Äsken päätin kurkata, että oiskohan sulla jotain hyviä ohjeita, koska raskausdiabetesruokavalio lähestyy loppuaan! (Olen myös itse kasvatellut tässä mahassa kohta valmistuvaa pullaa :)) Onnea sinulle vauvasta!
    Ihan mahtavaa, että pidät taas omaa blogia! Kirjoitat kivasti ja reseptit on aina herkullisia! Tosi monta reseptiä menee näistä uusista kokeiluun pian!

    Tykkää

    1. Heippa, ihana että eksyit uudelleen blogiini ja suuret onnittelut radi-dietistä selviämisestä sekä tietysti mahassa kasvavasta pullasta! Itselle olisi tehnyt todella tiukkaa raskausajan dietti, pian pääset sinäkin herkuttelemaan.

      Tykkää

Jätä kommentti