Vohvelisunnuntai

Tänä sunnuntaina heräsin pimeään, ankeaan ja sateiseen päivään, eikä edes kunnon kupillinen tummapaahtoista kahvia saanut mielialaa kohoamaan. Ajattelin, että nyt tarvitaan jotakin järeämpää piristystä: vohveleita. Katselin tyhjähkön jääkaapin sisältöä ja huomasin onnekseni kirkkaankeltaisen sitruunan kaapin perukoilla. Raastoin vohvelitaikinan sekaan reilusti sitruunankuorta, paistoin yhden hengen annoksen rapeita vohveleita ja viimeistelin vohvelipinon vielä sitruunankuoriraasteella sekä Moninin vaniljasiirapilla.

Minulla on ollut belgialainen vohvelirauta jo tosi kauan, mutta sitä tulee käytettyä harmittavan vähän. Muitakin keittiövempeleitä on niin paljon, että välillä jotkut vain unohtuvat kaappiin vähän pidemmäksi aikaa. Tästä lähtien aion kuitenkin muistaa vohvelirautani varsinkin tällaisina aamuina, jotka vaativat hieman piristystä. Vohvelit sitä paitsi valmistuvat todella helposti – vielä helpommin kuin lätyt tai pannarit, jotka tarvitsee kääntää ja jotka paljon helpommin unohtaa liian pitkäksi aikaa pannulle. 

16 thoughts on “Vohvelisunnuntai

  1. Oi nam, näitä pitää ehdottomasti testata joskus….siis kun saan ensin hankittua sen kauan haaveilulistalla olleen vohveliraudan! Sitruuna+vohveli, pakko olla hyvää! Saako uudella että minkä merkkinen rauta sulla on ja onko toiminut hyvin? Netistä löytyy vähän liikaakin vaihtoehtoja, ei osaa päättää 😦

    Tykkää

  2. Kotoilija: Heippa, minulla on OBH Nordican 3 in 1 voileipägrilli, joka on toiminut tosi kivasti, mutta siinä tosiaan on sekä parila- että voileipägrillin levyt mukana myös. Jos tarvitsee pelkkää vohvelirautaa, kannattaa ostaa ehkä joku muu. : )

    Tykkää

  3. Missä ovat reseptit? yhtäkään en ole vielä löytänyt vaikka niistä puhuit esittelypostauksessasi….

    Tykkää

  4. Piia: Tämä meidän blogipohja on sellainen, että koko jutun pääsee lukemaan painamalla postauksen otsikkoa. : ) Sieltä löytyvät myös reseptit, heti blogitekstin jälkeen. Samoin kun painaa oikean sivupalkin juttuarkistosta otsikoita, pääsee katsomaan jutut suoraan kokonaan!

    Tykkää

  5. Voi Annamari, että sun piti tänne asti muuttaa, että näin kuvasi ja tajusin, että olet sinä :). Et niin sitten yhtään vaatimattomasti voinut sanoa, että itsekin kirjoitat blogia. Lunni Leipoo on yks suosikkileivontablogeistani! Hyvä, hyvä!

    Tykkää

  6. Voi vitsi, olen aina halunnut tuollaisen belgialaisen vohveliraudan. Sillä saa niin nättejä vohveleita! Kaunis juttu taas kerran!

    Tykkää

  7. Nanna: Heh, hauskaa! Kaipa ajattelin, että en viitsi sinunlaisellesi pitkän linjan ruokabloggaajalle alkaa huutelemaan pienestä leivontablogistani… : D

    Tykkää

  8. Tiina: Voi kiitos. : ) Sillä saa kyllä kieltämättä niin kivoja vohveleita, pyöreän mallinen olisi vielä kiva lisä kokoelmaan!

    Tykkää

  9. Toimitus: Voi kiitoksia! Tämä on aivan ikivanha OBH Nordican 3 in 1 -voileipägrilli, jota sai ainakin joskus kaikista tavarataloista. Ihan pelkkää belgialaista vohvelirautaa en ole tainnut nähdä Suomessa.

    Tykkää

  10. Sitruunavohvelit kuulostaa ihanan makean raikkaalta aamupalalta, lurps. Samoin tuo vohvelisunnuntai kuulostaa juuri sellaiselta konseptilta, jonka mielelläni adoptoin omaankin keittiööni!

    Tykkää

  11. Pipsa: Kyllähän nämä olivat aika raikkaita, hyvin rasvaisia tosin (kuten vohveleiden kuuluu olla :D). Vohvelisunnuntai pitäisi kyllä saada yleiseksi konseptiksi!

    Tykkää

  12. Haha, nimenomaan! No se pienenpieni sitruunainen raikkaus kivasti huijaa uskomaan, että syö jotain terveellistä? Ehkäpä? 😀

    Ei sillä, että kaiken pitäisi olla hyväksi kropalle. Uskon siihen, että mielen ravinto (ja balanssi niin ruokavaliossa kuin elämässäkin!) on ihan yhtä tärkeää 🙂

    Tykkää

Jätä kommentti