Leipurin joululahjatoiveet

Joko on kirjoitettu kirjeet joulupukille? Itse en ole vielä ehtinyt kauheasti virittätyä jouluun, vaikka jouluihminen olenkin. Olen syönyt muutamat joulutortut, juonut pari punaviiniglögiä ja syönyt luumuhilloa sekä keittänyt kerran riisipuuroa, mutta muuten en ole joulun eteen laittanut tikkua ristiin. Jouluni on tänä vuonna hieman erilainen kuin aikaisempina vuosina: koulukiireitä (mukaan lukien iso G) on melkein jouluaattoon saakka, ja lähden näillä näkymin joko jouluaattona tai pian sen jälkeen toiselle puolelle maapalloa. Myös muutto on pian edessä ja paljon isoja asioita mielessä, joten joulusta juhlitaan tänä vuonna sellainen riisuttu versio. Riisuttu tai ei, joulu on pakko olla.

Perinteisesti toivon aina jotain leivonta- ja ruoka-aiheista joululahjaksi, ja monesti olen saanut varsinkin leivontakirjoja. Niitä ei koskaan ole liikaa, ja aion jossakin vaiheessa esitellä teillekin omat suosikkini. Ajattelin nyt, kun jouluun on vielä muutama viikko, listata tämän vuoden halutuimmat joululahjatoiveet henkilölle, joka tykkää leivonnasta ja ruoasta. Itse ainakin ilahtuisin aivan jokaisesta kollaaseissa olevasta lahjasta!

Kirjat:

Leivonta- ja ruokakirjoja haluaisin ainakin itse saada aivan loputtomasti! Vaikka luenkin paljon blogeja ja kaikkea muutakin leivonta-asiaa netistä, mikään ei korvaa kunnon kovakantista kirjaa ja kaunista taittoa. Esimerkiksi sateisina päivinä keitän itselleni teetä, otan ison pinon leivontakirjojani ja selailen niitä villasukat jalassa. Kirjoja kannattaa kirjakauppojen lisäksi katsella esimerkiksi CDON.COM:ista, jossa on tosi suuri valikoima suomalaisia ja ulkomaalaisia ruokakirjoja.

1. Chocochili-bloggaajan Elina Innasen uusin kirja Vegaanin keittiössä on jokaisen kasvisruoasta kiinnostuneen ykkösjoululahjatoive! Minun ystävälläni on kyseinen kirja, ja olen selaillut sen läpi ihastellen. Kuvat ovat ihania ja ohjeet ihanan yksinkertaisia.

2. Linda Lomelino on julkaissut aikaisemmin kakku- ja jäätelökirjan, mutta uusin kirja Sweet Food & Photography on keskittynyt muihinkin makeisiin herkkuihin ja valokuvaukseen. Tämä olisi kyllä varma hitti sokerihiirelle!

3. Itse olen seurannut Koko Suomi leipoo -ohjelman molemmat tuotantokaudet innolla, ja hetki sitten ilmestynyt kirja sisältää ohjelman parhaimmat herkkuohjeet. Kirjassa on varmasti sekä yksinkertaisia että todella haastavia ohjeita, joten lahja sopisi varmasti kaikentasoisille leipureille.

4. Seuraan australialaista Donna Hayta Instagramissa ja leivon usein hänen ohjeillaan, mutta yhtäkään Donna Hayn kirjaa minulla ei ole omana. Viime vuonna ilmestynyt The New Classics on odotettu uutuus, jossa on Donna Hay Magazinesta koottuja ohjeita.

5. Toivoin itse Rachel Khoon The Little Paris Kitchen -kirjaa lahjaksi jo viime jouluna, mutta ilmeisesti en ollut ollut tarpeeksi kiltti!

Kuvat: CDON.COM

Muut lahjavinkit:

6. Crème brûlée -setti on lahjaideana kieltämättä hieman kulunut, mutta jos vähänkään tykkää tuosta ranskalaisesta jälkiruokaklassikosta, tämä setti on varmasti todella mieluinen lahja. Aito crème brûlée tulee valmistaa mataliin, laakeisiin vuokiin, ja kunnollinen pinta tehdään tohottimella.

7. Kaikenlaiset tyllat ovat täytekakkujen ja cupcakesien ystäville välttämättömiä, ja hyviä ovat esimerkiksi Wiltonin melkein kaikenlaiseen pursotukseen sopivat 2D tai 1M. Itse haluaisin ehkä pisaran mallisen tyllan (Wilton 126), jolla voi pursottaa vaikka ruusuja tai röyhelökuviota.

8. Jos tykkää tehdä cake popseja, kannattaa panostaa cake pops -vuokaan. Olen nähnyt näitä esimerkiksi Clas Ohlsonilla, jonka leivontaosasto kannattaa muutenkin käydä katsastamassa. Olen tehnyt paljon hyviä löytöjä kyseisestä kaupasta!

9. Tigerin kolme euroa maksava posliininen tarjoiluvati on ollut minulla kovassa käytössä, ja siinä voi tarjoilla kaikenlaisia leivonnaisia ja pikkuleipiä. Myös aamupala näyttää nätiltä, kun esimerkiksi croissantit laittaa kerrosvadille tarjolle.

10. Minät tarvitsisin nyt pienehkön kakkuvadin kuvausrekvisiitaksi, koska minulla on tällä hetkellä vain todella massiivinen kakkuvati, joka näyttää naurettavalta pienten kakkujen kanssa. Selailin esimerkiksi Etsyn valikoimaa, ja siellä on kauheasti söpöjä rustiikkeja kakkuvateja. Hakusanalla cake stand löytää hyvin!

Kuvat: Kokkiman.com, wilton.com, clasohlson.com, tiger.com, etsy.com

6 vastausta artikkeliin “Leipurin joululahjatoiveet

 1. Oi oi mitä toiveita 😀 Täytyy kyllä kompata noissa kahdessa ekassa kirjassa sua, Vegaanin keittiössä varsinkin on aivan älyttömän kaunis, idearikas ja herkullinen kirja! Muutamia reseptejä toteutellut jo ja herkkua olivat, tämä toisi hyvää vastapainoa sille että oma kaappi pursuaa lähinnä niitä makeita leivontakirjoja 😉

  Tykkää

 2. Kotoilija: Eikös, minut saisi kovin tyytyväiseksi ihan millä tahansa näistä lahjoista. 🙂 Vegaanin keittiössä vaikutti tosiaankin selailun perusteella ihan täydelliseltä minulle, vaikken vegaani olekaan. Kiva jos ohjeet ovat olleet vielä toimivia!

  Tykkää

 3. Mulla on joululahjatoivelistalla juurikin nuo cake pops vuoat! Heräteostin myös tässä juuri laivalta Club One taarjouksesta Lekuen silikonisen leipävuoan, joka toimii myös leivontakulhona, älyttömän kätsyltä vaikuttaa idean tasolla! Huomenna tarkoitus testailla 🙂 Ja toinen löytö oli kolmella eurolla Ikeasta jauhosiivilä, jossa mekanismi, jolla niitä pohjimmaisen kerroksen jauhoja saa ”kannustettua” läpi pyörivällä kiekolla, joka liikkuu kahvaa puristamalla. Ei enää pyöri jauhoja ihan joka paikassa kun se on reunoilta suljettu! yritän huomiseksi saada blogiin ihan kuvamateriaaliakin näistä selkeyttämään selostusta 😀

  Tykkää

 4. Piia: Toivottavasti pukki tuo sitten toivotut vuoat! : ) Ja kuulostaa tosi jännältä tuo leipävuoka, Lekuella on kyllä aina tosi innovatiivisia tuotteita.

  Tuota jauhosiivilää olen ihastellut Ikeassa, mutten ole vielä keksinyt mihin tarvitsisin sitä. Kuulostaa nyt niin kätevältä, että taisit saada ylipuhutuksi!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s