Suklaiset laskiaispullat

Olen jo kauan halunnut kokeilla suklaanmakuisten pullien tekemistä, vaikka vannonkin henkeen ja vereen tavallisen, kardemummaisen pullan puolesta. Näin hetki sitten Linda Lomelinon tekemiä suklaisia laskiaispullia (semlor) ja päätin yhdistää suklaapullakokeilun laskiaiseen. Laskiaisena mielestäni täydellinen pulla on lämmin, mehevä ja hyvin paistettu – ja oman pullani haluan mieluiten mantelimassalla ja reilulla kermavaahdolla.

Suklainen pullataikina käyttäytyi hieman eri tavalla kuin tavallinen pullataikina, tai sitten erilainen ulkonäkö vain hämäsi leipuria. Taikina tuntui jotenkin kimmoisammalta ja helpommin vaivautuvalta. Lopputulos oli suklainen mutta silti aivan selvästi pullamainen, jännä! Pullan täytteeksi tuli laskiaisen kunniaksi mantelimassaa ja kaakaojauheella maustettua kermavaahtoa. Vaikka perinteinen laskiaispulla on mitä ihanin herkku, välillä on kiva kokeilla jotakin uuttakin.

Suklaiset laskiaispullat (12 kpl)

Pullat:

  • 25 g tuorehiivaa
  • 75 g voita
  • 2 1/2 dl maitoa
  • 3 rkl sokeria
  • 6 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 4 rkl kaakaojauhetta

Mantelitäyte:

  • 400 g mantelimassaa
  • loraus maitoa

Kermatäyte:

  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 tl tomusokeria
  • 1 tl kaakaojauhetta

Koristeluun:

  • tomusokeria

Murusta hiiva suureen kulhoon.

Sulata voi kattilassa, lisää maito ja lämmitä 37 asteeseen. Kaada neste hiivan joukkoon, sekoita kunnes hiiva on liuennut.

Lisää sokeri, noin puolet vehnäjauhoista ja kaakaojauhe, sekoita puuhaarukalla. Lisää loput jauhot vähän kerrallaan käsin alustaen. Vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisaa eikä tartu käsiin tai kulhon reunoihin.

Peitä vaivattu taikina liinalla, anna kohota vedottomassa paikassa noin 45 minuuttia.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois jauhotetulla alustalla, leikkaa noin 12 palaan (jos haluat suuria pullia). Pyörittele pulliksi ja laita leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille kohoamaan peitettyinä. Anna kohota noin 45–60 minuuttia.

Voitele pullat munalla, laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Paista pullia noin 9 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

Leikkaa pullista hatut pois, ota sisälmystä hieman talteen. Sekoita pullan sisälmys mantelimassan ja maitotilkan kanssa tasaiseksi.

Vaahdota kermavaahto kuohkeaksi, lisää tomusokeri ja kaakaojauhe.

Levitä pullan päälle mantelimassaa, pursota tai levitä kermavaahto. Laita kansi päälle ja viimeistele vielä tomusokerilla.

8 thoughts on “Suklaiset laskiaispullat

  1. Voi ihanuus. Tein viime vuonna ensimmäistä kertaa vastaavia ja tykkäsin kovin samoin pojat. Näissä on vielä tuollainen ihanan värinen kermavaahtokin välissä, sopii niin hienosti.

    Tykkää

  2. Ihania suklaapullia! meillä tehtiin toimistolla viime vuonna myös suklaisia laskiaispullia mutta ei tosiaan tajuttu laittaa sitä suklaisuutta siihen pullataikinaan vaan maustoimme ainoastaan kermavaahdon 🙂

    Tykkää

  3. Nam, miten herkullisen näköisiä! Rakastan laskiaispullia yli kaiken! Ainoa huono puoli siinä, että on ollut viimeiset viikot ulkomailla on, että laskiainen meni täysin ohi. Täytyy järjestää siis myöhästyneet laskiaisen pullakestit 🙂

    Tykkää

  4. Anne: Niin mahtavaa että teidän toimistolla leivotaan pullaakin. 😀 Minäkin tajusin vasta nyt tehdä molemmat suklaisina!

    Tykkää

  5. Emma: Voi kiitos! Ehdottomasti järjestät, ensi laskiaiseen odottaminen ei ole edes mikään vaihtoehto. 😉

    Tykkää

Jätä kommentti