Pikainen nostatus mielialaan: Suklaa-appelsiinimousse

Välillä täytyy olla armollinen itselleen ja kuunnella sisäistä ääntään, ja väittäisin olevani hyvä kummassakin taidossa. Eräänä arkisena päivänä oli täysin vetämätön olo, kun tekemättömät työt kasaantuivat huojuvaksi pinoksi ja päivän ainut aikaansaannos oli ruokakaupassa käynti. Yleensä vastaan stressiin/väsymykseen/aikaansaamattomuuteen keittämällä kupin kahvia, juomalla sen rauhassa ja ryhtymällä kahvihetken jälkeen hommiin, mutta välillä tarvitaan kovempia aseita.

Tällä kertaa sisäinen ääneni huusi suklaata, ja hulluahan sitä olisi olla vastaamatta moiseen tarpeeseen. Kuivakaapissani sattui olemaan puolikas levy tummaa suklaata ja jääkaapissani sekä appelsiinia, tuorejuustoa että kuohukermaa laskiaispullien jäljiltä. Näinkin yksinkertaisista aineista pyöräytin itselleni pikaisesti neljä annosta appelsiinilla maustettua suklaamoussea, jota minulla on lupa syödä vaikka kaikki neljä kulhollista putkeen. Helppo suklaamousse valmistuu ilman kuumentamisia tai kypsentämisiä, minkä vuoksi se sopiikin yllättävään makeannälkään tai stressinlievitykseen.

Olen kuullut sanottavan, että ruoalla ei saa hoitaa stressiä, mutta minä en ole koskaan kuullut mitään yhtä hullua. Katsokaa nyt miten terapeuttiselta tuo suklaamousseannos näyttää!

14 thoughts on “Pikainen nostatus mielialaan: Suklaa-appelsiinimousse

  1. Nätti annos ja juuri sellainen hemmotteluhetki mitä tällainen viileä talvi-ilta tarvitsee. Ja taas niin kauniit kuvat!

    Tykkää

  2. Jos en jo äsken olisi mussuttanut ainakin 37 geisha-konvehtia, tämän jälkeen ainakin olisin :DD Aivan taivaallisen näköistä!

    Ja olen siinä aivan samanlainen kun sinäkin, että parempaa stressin/ahdistuksen lievittäjää ei ole kuin ruoka. Tai siis suklaa 😉

    Tykkää

  3. Ei ole parempaa stressin poistajaa kuin suklaa 😀 ja itselleen armollisuus kunniaan. Ihan mahtavan kuuloinen mousse, joka pitää lisätä lohturuokalistaan. Ja niin suloiset kuvat.

    Tykkää

  4. Hauska sattuma, just eilen suunnittelin leipovani suklaa-appelsiinikakun moussetäytteellä 😀 Hyvä ruoka (ja varsinkin leivonnaiset+ suklaaherkut) auttaa kyllä huimasti huonona tai stressaavana päivänä.

    Tykkää

  5. Siru: Hahaa, 37 Geishaa on aivan hyväksyttävä määrä. :DD Asianhan voi miettiä myös niin, että suklaa on älyttömän halpa stressinlievittäjä jos vertaa vaikka lomamatkoihin tai terapiaan.

    Tykkää

  6. Tuuli: Tämä on tosiaan aika erilainen suklaamousseohje tuorejuuson takia. : ) Kannattaa kokeilla, ihanan helppoa!

    Tykkää

  7. Sari: Voi kiitos. : ) Olen samaa mieltä, armollisuus oli sitä paitsi oikein maistuvaa tämän moussen muodossa!

    Tykkää

  8. Nuppu: Nam, kuulostaa hyvältä! Pitää käydä kurkkimassa josko tulisi ohjetta sitten blogissasi jakoon. : )

    Tykkää

Jätä kommentti