Sitruunaiset kuppikakut paistetut munat -viboilla

Hihii, kenellä tuli näistä heti ensimmäisenä Haribon paistetut munat -vibat? (Älyttömän hyviä karkkeja muuten!) Näin tämän tyylisiä kuppikakkuja joskus Hummingbird Bakeryn Instagramissa, mutten milloinkaan löytänyt ohjetta näihin herkkuihin. Nyt pääsiäisen alla paistetut munat -kuppikakut palasivat taas mieleeni, koska minua ei suoraan sanottuna ollenkaan nappaa nyt piiperrellä mitään pupun tai tipun muotoista. Näistä tulee jotenkin etäisesti ja parin aasinsillan kautta pääsiäinen mieleen – pääsiäisenä maalataan munia, joista taas tulee mieleen paistetut munat. Maultaan nämä kuppikakut ovat ihanan sitruunaisia ja keväisiä, ja mikä sopisikaan paremmin pääsiäiseen.

Tein näihin sitruunatahnan eli lemon curdin itse ja käytin tätä luotto-ohjetta. Tein vain puolikkaan annoksen, ja sitruunatahna jähmettyi valmiiksi jo ihan parissa minuutissa! Eipä ollut siis suuri vaiva lemon curdin itse tekemisessä, ja kun huvikseni vielä vertasin kaupan versiota itse tehtyyn, ero sekä värissä että maussa oli uskomattoman selvä. Suosittelen siis tekemään sitruunatahnaa itse, jämät voit syödä vaikka pääsiäisrahkan seassa.

Suuri kiitos muuten arvontaan osallistuneille! Emman kirja on arvottu yhdelle onnekkaalle, johon olen ottanut jo henkilökohtaisesti yhteyttä. Oli mahtava lukea, mitä te kaikki aiotte leipoa pääisiäisenä: jos joku suunnittelee leipomista vielä viikonloppuna, käykääpä täältä kommenttiboksista katsomassa ideoita. Tosi moni aikoo ainakin tehdä jotakin hedelmäistä juustokakkua, jotakin sitruunaista leivonnaista tai kinderpiirakkaa. Enkä ollut näemmä ainut joka leipoo kuppikakkuja! 

Minä ja ikioma pääsiäispupuni Urho toivotellaan oikein herkullista pääsiäistä kaikille, me ainakin aiotaan ottaa rennosti. 

8 vastausta artikkeliin “Sitruunaiset kuppikakut paistetut munat -viboilla

 1. Hyvin samankaltaisilla viboilla ollaan tätä pääsiäistä lähestytty. 😀 Jotenkin tuo kananmuna vaan on niin looginen. Nämä kuppikakut vaikuttavat todella herkullisilta ja raikkailta.

  Tykkää

 2. Heh, tuli kyllä ekana mieleen ne Haribon karkit! Hauska idea ja leikkisä ohje näin pääsiäisleivontaan! Kivaa pääsiäistä!

  Tykkää

 3. Kerrassaan ihanat ja kyllä, haribo tuli tällaisen sokerinarkkarin mieleen ihan ensimmäiseksi.

  Tykkää

 4. Perinneruokaa Prkl: Hahaa no niinpä näytitte lähestyneen, great minds think alike 😀 Nämä olivat oikein maistuvia!

  Tykkää

 5. Tiina: Mulla kanssa kun ekan kerran tällaisia näin! Toivottavasti oli teilläkin rentouttava pääsiäinen. 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s