Minikokoiset taatelikakut

Taatelikakku kuuluu olennaisesti jouluun, ja meillä mummi tekee maailman parasta taatelikakkua. Itse en ole monestikaan kyseistä kakkua tehnyt, koska mummin kakun kanssa on turha lähteä kilpailemaan. Tänä vuonna kuitenkin halusin tehdä joululahjaksi taatelikakkua – mutta minikokoisina. Iso taatelikakku on tietenkin myös ihana lahja kenelle tahansa makean ystävälle, mutta pienet ruusun muotoiset kakkuset ihastuttavat ulkomuodollaan.

Minulla on kuusikoloinen silikonimuotti, joka on ensisijaisesti tarkoitettu ruusun muotoisten panna cotta -vanukkaiden tekemiseen. Silikoninen muotti sopi hyvin myös kakkutaikinan paistamiseen, ja lopputulos oli siisti. Kaupassa on kaikenlaisia minikokoisia kakkuvuokia – joko silikonisia tai peltisiä, ja suosittelen hankkimaan jonkinlaisen itselle, sillä minikakut ovat paitsi kiva lahja myös söpö vaihtoehto joulupöydän isolle taatelikakulle. Mikä olisikaan sen parempi joulupöydän jälkkäri, kuin jokaiselle oma yksittäinen taatelikakku!

Paistoin itse 6 pientä taatelikakkua, mutta taikinaa jäi vielä pienehköä kuivakakkuvuokaakin varten. Tällä ohjeella tulee taikinaa 2-litraiseen kuivakakkuvuokaan tai 12 pieneen taatelikakkuun.

Taatelikakun perusohje otettu suunnilleen Valion sivuilta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s