Aamupalavinkki: Amurin Helmi

style=”height: 533px; width: 800px;”>

Nyt seuraa tamperelaisille ja Tampereella vieraileville pieni aamiais-/kahvilavinkki! Amurin työläismuseokorttelissa sijaitseva Amurin Helmi on mukavan tunnelmallinen ja perinteinen kahvila, jonka tarjottavat tehdään paikan päällä. Parhaimmistoa ovat mielestäni yllättäen pullat, ja varsinkin korvapuusteja tuli aina silloin tällöin haettua kotiin, kun vielä asuin aivan Amurin Helmen lähituntumassa. Amurin Helmessä myydään myös muitakin leivonnaisia ja erinomaisia leipiä mukaan otettaviksi.

Fiilistelen täysillä kotonakin nautittavaa aamupalaa joka päivä, mutta välillä on ihana vaikka sopia kaverin kanssa aikaiset aamutreffit jonnekin viihtyisään kahvilaan. Hyviä aamupalapaikkoja ei ole mielestäni Tampereella mitenkään liikaa, ja monesti aamiaisesta tai brunssista saa maksaa ihan kauheasti. Amurin Helmi tarjoaa tähän pulmaan oivallisen ratkaisun: hyvää, sopivan hintaista perusaamupalaa joka arkipäivä kello 7–10 (7 euroa) tai viikonloppuisin kello 8–11 (muistaakseni 8 euroa). Tarjolla on haudutettua neljän viljan puuroa (hyvää), vaaleaa sekä tummaa paikan päällä leivottua leipää, leivänpäällisiä, keitetty kananmuna, pulla (voisilmäpullia ja korvapuusteja), mehua, haudutettua teetä ja kahvia.

style=”height: 550px; width: 800px;”>

Vaikka tarjonta on aika tavanomainen, kaikki on tuoretta ja hyvää. Parasta Amurin Helmessä ihanien korvapuustien lisäksi on viihtyisä ja vanhanajan tunnelmaa huokuva ympäristö. Pöytätilaa on aika paljon, mutta kannattaa erityisesti viikonloppuna varautua pieneen tungokseen. Perjantaiaamuna kahdeksalta paikka oli jo hyvää vauhtia tulossa täyteen.

Siispä: aamiaista Amurin Helmessä (Satakunnankatu 49) arkisin klo 7–10 (hinta 7 €) ja viikonloppuisin klo 8–11 (hinta muistaakseni 8 €)!

7 vastausta artikkeliin “Aamupalavinkki: Amurin Helmi

 1. Jos saapi esittää toiveita, niin kaikki Tamperelaiset hyvät ruokapaikat kiinnostavat kovin. Käydään aina silloin tällöin viettämässä siellä viikonloppua, joten info olisi tervetullutta.

  Tykkää

 2. Sari: Toive otettu vastaan, esittelen varmasti jossakin vaiheessa omia Tampere-suosikkejani! Pitää vain hankkia kuvamateriaalia lisää, eli ravintolavisiittejä on siis välttämättä tiedossa. 😉

  Tykkää

 3. Amurin Helmi on kyllä tosi kiva! Silloin tällöin tulee käytyä siellä aamiaisella ja sunnuntai on mun mielestä paras päivä, koska silloin siellä on täysmaitoon tehtyä mannapuuroa. Mitäs muita aamiaispaikkoja muuten suosittelet? Näin äippälomalla olisi hyvää aikaa käydä testaamassa niitä. 🙂

  Tykkää

 4. Maija: Kuulostaapa ihanalta, kiitos sinulle vinkistä!
  Muista aamiaispaikoista suosittelisin Tammelassa sijaitsevaa Aamuruskoa, jossa tarjoillaan ihan perinteistä aamiaista. Paikka on sellainen kodikkaan viihtyisä. : ) Kaffilassa ja Pyymäen Omassa ei ole varsinaista aamiaisbuffetia, mutta molemmista saa ostettua kivoja aamiaisannoksia, joita suosittelen kokeilemaan!

  Tykkää

 5. Vanha postaus, mutta kommentoinpa kuitenkin, kun kävin gluteenittomana testaamassa ja joku kuitenkin googlettaa. 🙂 Puurona olisi ollut sunnuntaisin riisipuuroa, mutta muuten puuron tilalle sai gluteenittomia maissihiutaleita. Leipää oli tarjolla sekä tummaa siemenleipää että perunarieskaa, kumpikin itse tehtyjä. Makeaa pullankorviketta ei ollut, mikä oli miinus, koska korvapuustit tuoksuivat niin hyviltä! 😛 Kaikki gluteenittomat saa tiskin takaa kysymällä.

  Tykkää

 6. Tiedoksesi vaan, jos kerran Tampereella olet asunutkin, niin nuo Amurin Helmen puurot vaihtuvat päivittäin, ei se ole neljän viljan joka päivä. Viikonloppuna on näitä maitopohjaisia, joissa on aina ihan jumalattomasti suolaa. Kummastakaan, riisi- ja mannapuurosta, ei tule kuitua yhtään, joten enpä välitä. Mannaa kun saa tummanakin.
  Amurin Helmessä henkilökunnan ämmät on aina naamat norsunvitulla heti aamutuimaan, ei siellä nykyään viitsi enää käydä. No, eihän se kaupungin omistama muuten olisikaan…

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s