Lakkapannacotta ilman liivatetta

Pannacotta on yksinkertaisuudessaan todella toimiva jälkkäri, josta saa eri kausiin sopivan marjoja ja mausteita vaihtelemalla. Pannacotta hyydytetään yleensä liivatteella, jota kaikki eivät halua tai pysty käyttämään.

Törmäsin syksyllä hyytelösokeriin, jolla voi hyydyttää maitopohjaisia jälkiruokia. Normaalisti hyytelösokerissa on pektiiniä, joka ei sovi esimerkiksi kerman hyydyttämiseen, mutta on olemassa myös hyytelösokeria, jossa on pektiinin sijasta mm. johanneksenleipäpuuta. Tällaisella hyytelösokerilla pannacotta valmistuu maailman helpoiten! Esimerkiksi Dansukkerilla on Multi-nimistä hyytelösokeria, joka soveltuu tähän tarkoitukseen.

Tämä lakkapannacotta sopii erinomaisesti talvijälkkäriksi esimerkiksi uudenvuoden viettoon. Jos et välitä lakoista, kokeile korvata ne puolukoilla, karpaloilla tai vadelmilla. Kirpeät marjat sopivat parhaiten makean pannacotan kanssa.

Lakkapannacotta ilman liivatetta (4 annosta)

  • 5 dl kuohukermaa
  • 1 dl hyytelösokeria (Dansukker Multi)
  • 1 vaniljatanko
  • 2 dl lakkoja

Mittaa kerma ja hyytelösokeri kattilaan. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi siemenet lusikalla, sekoita kerman ja sokerin joukkoon.

Kiehauta seos ja anna kiehua n. 30 sekuntia. Kaada annoskulhoihin ja anna jähmettyä lusikoitavan jämäkäksi jääkaapissa n. 4 tunnin ajan.

Lisää lakat pinnalle kun pannacotta on jähmettynyt.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s