Lila ristiäiskakku

Olipa ihana tehdä pitkästä aikaa ristiäiskakku! Niiden tekeminen on aina suuri kunnia, ja siinä on jotakin koskettavaa kun saa painaa nimikylttiin pienen ihmisen nimen ensimmäistä kertaa.

Toiveissa oli violettisävyinen kakku marenkikoristuksilla, nimikyltillä ja tuoreilla vadelmilla. Tuoreita vadelmia en sitten löytänyt mistään, mutta kakun sisällä on vadelmamousse suklaakakkupohjan välissä. Päällä on violetiksi värjätty valkosuklaakuorrute. Kakun, täytteen ja valkosuklaakuorrutteen ohje löytyy täältä.

Kakun koristeet teen aina valmiiksi pari päivää ennen kakkupohjan paistamista. Tässä tapauksessa marmoroin sokerimassan violetiksi, painoin nimikyltin kirjainmuotilla sekä paistoin marengit uunissa. Marengeissa käytän seuraavanlaista ohjetta:

Marengit (20 kpl isoa / 40 kpl pientä)

  • 3 valkuaista
  • 1 3/4 dl sokeria (150 g)
  • 1/2 tl omenaviinietikkaa
  • (geeli-/pastaväriä)

Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi.

Lisää joukkoon sokeri lusikallinen kerrallaan, vatkaa usean minuutin ajan kunnes kaikki sokeri on liuennut valkuaisten joukkoon. Vaahdon tulisi olla napakkaa eikä sokerin kuuluisi rapista.

Lisää omenaviinietikka. Lusikoi vaahto suljetulla tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja pursota leivinpaperille parin sentin välein.

Paista 100-asteisessa kiertoilmauunissa n. 60 minuuttia.

Jäähdytä huoneenlämmössä ja säilytä jäähtyneitä marenkeja huoneenlämmössä ilmatiiviisti.

Jätä kommentti